האם עישון בשר מזיק לנו?
טעמן של מנות מעושנות הוא נפלא ללא ספק, אך יש כאלה החוששים שעישון הבשר עשוי להזיק לבריאות, האם זו אכן עובדה?
האמת היא שזה כלל לא נכון, למעשה פעולת העישון יוצרת תוצר בריא הרבה יותר מאשר טיגון ואפילו צלייה על הגריל.
זאת משום שהטמפרטורה במכשיר נמוכה יותר ולכן אינה גורמת לחומרים רעילים להשתחרר בזמן הבישול.
יחד עם זאת, מומלץ שלא לצרוך בשר בכמויות גדולות בשל רמות הכולסטרול והשומן שבו, אך אם תצרכו נתחים מעושנים במתינות לא יאונה לכם כל רע ובטוח שתיהנו מחוויה קולינרית משגעת.
איזה ציוד צריך בשביל עישון בשר?
אם אתם רוצים לעשן נתחים כמו מקצוענים ולהגיע לתוצאה משובחת, תזדקקו לציוד המיועד לסגנון זה.
- ראשית תזדקקו למעשנת איכותית. תוכלו לרכוש תנור פחמים קרמי שישמש לכם גם כמעשנה, גם כגריל ואפילו כטאבון. המעשנה האיכותית תפזר את החום בחלל שבו חומר הגלם יתבשל באופן שווה, כך תתקבל מנה שעשויה באופן אידיאלי.
- אחר כך תזדקקו לגחלים, במקרה שיש לכם מעשנת גחלים, או לחילופין לפלט, במקרה של מכשיר פלט חשמלי. הפלט הוא למעשה תפזורת של שבבי עץ.
- ניתן לעשות שימוש גם בסוגי עצים שונים המוסיפים טעם וארומה ייחודיים למנה.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
מעשנה קמאדו קלאסיק | חבילת אביזרים | פחמים איכותיים | פלט למעשנה |
מה עדיף? מעשנת חשמלית או גחלים?
![]() ![]() |
|
חשמלית VS גחלים |
לכל סוג מעשנה איכויות ייחודיות משלה ויתרונות שונים, העשויים להשפיע על בחירתכם.
מעשנת הגחלים פועלת, כפי שניתן להבין משמה, על פחמים. מכשיר זה נועד למי שאוהב להיות מעורב בכל הבישול מתחילתו ועד סופו, שכן כוונון החום נעשה בצורה ידנית.
כמו כן, היא דורשת מיומנות גדולה יותר כדי להגיע לתוצאה הרצויה.
המעשנה החשמלית מאפשרת חימום מהיר ונוח של חומר הבערה ללא צורך בשימוש בגחלים.
מכשיר זה יהיה נוח במיוחד למי שרק מתחיל את דרכו בעולם העישון, אך יש לקחת בחשבון שהוא יקר יותר מאשר מכשיר הפועל על גחלים.
האם ניתן להשתמש במעשנת בתור גריל?
ישנן מעשנות שבהן ניתן לעשות שימוש גם כגריל, אך ממש לא מדובר בכל סוגי המכשירים.
במכשיר צריכה להיות רשת גריל לבישול המזון, ומקום הבערת חומר הבערה חייב לשבת מתחת לרשת.
הרכישה של מעשנות המשמשות גם כגריל וגם כטאבון, מאפשרת דינמיות רבה בסגנון הבישול וגם בהכנת חומרי גלם אחרים כמו ירקות או דגים למשל.
כמה פחמים צריך לשים במעשנה?
חשוב לזכור כי כאשר מעשנים חומרי גלם פעולת הבישול אורכת לרוב זמן רב, בטמפרטורה יחסית נמוכה.
כלומר, עליכם לשים מספיק פחם שיספיק לכל אורך זמן ההכנה.
מומלץ גם לתת את הדעת על סוג הבשר שאותו אתם מבשלים, כאשר לנתחים רכים ועדינים לא תצטרכו זמן בישול רב לכן גם לא יהיה צורך במכל מלא של פחם.
לעומת זאת עבור נתחים גדולים כמו בריסקט למשל תצטרכו לשים כמות רבה של פחם, כדי להבטיח שחומר הבערה יחזיק לכל אורך זמן הבישול.
יחד עם זאת כאשר מדובר במעשנת של קמאדו פיזור החום ויכולת השליטה בו יעילים כל כך, שתוכלו ללא חשש למלא את מלוא אזור העמסת הפחמים. בנוסף, פיזור החום היעיל מאפשר חיסכון נהדר בפחמים.
![]() |
![]() |
מובחר למעשנה ומנגל | 100% אקולוגי מעץ קשה |
![]() |
![]() |
100% עץ טבעי מתאים במיוחד למעשנה | למעשנה וטאבון עם ערך קלורי גבוה
|
האם מעשנה חשמלית מפיקה את אותו הטעם כמו פחמים?
לא ניתן להגיד כי מעשנה חשמלית מפיקה בדיוק את אותו הטעם כמו הפחמים.
מאחר ואנרגיית החימום מופקת מחשמל ולא מבערת פחמים, ישנו חלק בטעם המעושן הייחודי שהולך לאיבוד בתהליך.
אין ספק כי הטעם האותנטי ביותר מופק כאשר מעשנים את הנתחים במעשנת פחמים.
לשאלות נוספות בנושא, ייעוץ ועזרה בבחירת המוצר המתאים עבורכם, מוזמנים ליצור איתנו קשר או להשאיר פרטים ואנחנו נחזור אליכם בהקדם!