חזרה

האם ניתן לעשן בשר עם שבבי עץ?

בהחלט ניתן לעשן בשר עם שבבי עץ, אך מומלץ לעשות זאת כאשר בוחרים בהכנה קצרה. הסיבה לכך היא שהם נשרפים מהר יותר מאשר נתחי העץ הגדולים, המשמשים לבישול ארוך של נתחים גדולים.

עץ אלון לעישון מחביות ברנדי עץ אלון לעישון מחביות קוניאק עץ אלון לעישון מחביות יין שרי עץ אלון לעישון מחביות וויסקי

את שבבי העץ מניחים על גבי חומר הבערה המרכזי שבמעשנת כמו פחמים או גוף חימום חשמלי במעשנה חשמלית.

לשבבים מסוגים שונים של עצים יש פרופיל ארומה שונה המעניק טעם ייחודי למנות המעושנות. חשוב להתאים את סוג העץ לסוג הנתחים כדי לקבל תוצאה הרמונית ומספקת בטעמה.

כמה זמן משרים שבבי עץ לפני עישון?

כדי למנוע מהשבבים להישרף במהרה במהלך הבישול, יש להשרות אותם במים לפני הנחתם במעשנת. כמו כן, המים מסייעים להפקת העשן במהלך ההכנה, דבר שמעניק כמובן את הטעם המעושן הנפלא למנות.

יש להשרות אותם במים במשך כחצי שעה עד שעה, כדי שיוכלו לספוג אותם בצורה הטובה ביותר לפני ההכנה. לאחר מכן יש להניח אותם ישירות על גבי הגחלים במכשיר או בתוך תיבת שבבים.

האם צריך לשים מים במעשנה?

kamado classic kamado small 

כדי שייווצר עשן בתוך המעשנה יש להוסיף מים בטרם תהליך ההכנה. את המים שמים בכלי מיוחד המיועד לכך. חשוב שלא לשים כמות גדולה מידי של מים העשויה ליצור במפגש עם החום אפקט של אידוי.

המים יסייעו לא רק ביצירת העשן, אלא גם ביצירת מנות נימוחות יותר בסיום תהליך ההכנה. כמו כן, הם יסייעו גם בוויסות הטמפרטורה הנוצרת בתוך תאי המעשנת.

חשוב מאוד לשים לב כי המים ששמתם בכלי אינם מתאדים ככל שהטמפרטורה במעשנה עולה. אם אכן קרה שהמים התאדו תוכלו להוסיף עוד, אך חשוב שהמים החדשים יהיו חמים כדי שלא לפגום בטמפרטורה שאליה הגעתם בתוך תאי העישון.

למה שבבי העץ לא מעשנים את הבשר?

תפקידם נועד למעשה להעניק למאכלים את הטעם המעושן הנחשק כל כך, אך הם אינם יכולים לעשן את המזון משום שהם נשרפים מהר מדי ואינם מגיעים לטמפרטורה הדרושה לבדם, ללא סיוע של פחמים.

הפחמים הם אלה המסייעים בשימור החום המאפשרים בישול ארוך.

השבבים אינם נמצאים במגע ישיר עם החום משום שכפי שציינו קודם, הם ישרפו במהרה ולא יספיקו אפילו לשחרר עשן.

איזה שבבי עץ הכי טובים לעישון עופות?

כפי שהסברנו בקצרה, לכל סוג של שבבי עץ ישנה ארומה ייחודית הנספגת בנתחים בתהליך ההכנה. חשוב מאוד להתאים את הארומה והטעמים הנטמעים בחומרי הגלם מעישון שבבי העץ, לסוג הנתחים שאותם אתם מכינים.

לנתחי עופות יש טעם עדין הרבה יותר מאשר הטעם של נתחי בקר למשל, לכן מומלץ שלא לבחור בכאלו בעלי טעמים עוצמתיים ובולטים כמו היקורי למשל.

הסוגים המתאימים ביותר לעישון עופות הם מעצי פרי כמו עץ דובדבן או עץ תפוח, עצי מייפל או של עץ אלון מחביות ברנדי או שרי.

איך מייצרים יותר עשן מהשבבים?

הצעד הראשון שעליכם לעשות כדי להפיק כמה שיותר עשן, הוא להשרות אותם במים בין חצי שעה לשעה, כפי שהסברנו קודם לכן. המים שבעצים יתאדו במהלך תהליך ההכנה וכך ייווצר עשן סמיך אך קליל.

עוד צעד שאותו יש לעשות כדי להבטיח תפוקה של עשן הוא לווסת את זרימת החמצן בתוך תא ההכנה. אם לא יהיה מספיק אוויר לא תתרחש בערה מספקת שתגרום להם להפיק עשן.

דרך נוספת לשפר את תפוקת העשן שלהם היא להניח אותם בתיבה ייעודית אשר תגן עליהם מחשיפה לחום גבוה מידי שיגרום להם להישרף במהרה מבלי לפלוט עשן.


לשאלות נוספות, ייעוץ ועזרה ברכישת מעשנה אשר מתאימה בדיוק עבור הצרכים שלכם, מוזמנים ליצור איתנו קשר!