חזרה

גריל גז למרפסת

ארוחת בשרים בצלייה היא אחת הארוחות האהובות והפופולריות בישראל.

מבחר בשרים שונים מתובלים, תוספות של פחמימות נהדרות וסלטים בצבעים ובטעמים שונים.

כדי להכין את הארוחה הנפלאה הזו, יש לצלות את הבשר, ולעיתים גם חלק מהתוספות, במנגל אשר ממוקם מחוץ לבית – בחצר או במרפסת.

מנגל גז מתאים במיוחד לדירות עם מרפסת, הוא נוח יותר לתפעול ותחזוקה ולכן הוא המכשיר המושלם.

ארוחה על האש

איזה סוגים של גריל גז קיימים?

רגע לפני שבוחרים את מכשיר הצלייה הבא עבור המטבח המושלם, יש לבחור בין כמה סוגים שונים.

הראשון הוא מכשיר דומה מאוד לזה שמשתמשים בו בעת יציאה לטיולים או לשטח, אך הוא גדול ומאובזר יותר.

ניתן להפעיל אותו באמצעות חיבור לבלון גז אישי וקטן.

הוא כולל מעין ארונית קטנה לאחסון בחלק התחתון ומדף אחד או שניים לצדדיו.

סוג אחר הוא המעשנה. גם בה ניתן לצלות בשר, ירקות ותוספות אך פעולת הצלייה בה ממושכת יותר והיא מעניקה למזון טעם וארומה מעושנים בעלי טעם מיוחד.

גם סוג זה ניתן להפעיל באמצעות גז או חיבור לחשמל.

אילו אביזרים נלווים נדרשים?

ישנן מבחר רשתות או פלנצ’ה המיועדים לצורות צלייה שונות ולאפשרויות הנחה שונות של הבשר ואף רשת מיוחדת לדגים. בקטגוריה זו ניתן למצוא גם סירי ברזל יצוק או שיפודים מסתובבים.

אביזרים אחרים יהיו לצורך טיפול בבשר כגון מלקחיים בגדלים ובצורות שונים, מזלגות מאורכים בעלי שתי שיניים חדות, מברשת ארוכה למריחת מרינדה, מריות המיועדות לסוגי מזון שונים ומספריים לחיתוך הבשר או הירקות.

עוד אביזרים חשובים הם אלו המיועדים לניקוי ולתחזוקה כגון מברשת ניקוי עשויה מפלדה חזקה, את לאיסוף הלכלוך, חומר מיוחד לניקוי שאינו פוגע במזון ועוד.

בנוסף, אם השימוש בגריל הוא בתדירות גבוהה כדאי להצטייד בכפפות מגון מיוחדות, סינר למניעת התלכלכות, ידית מיוחדת להרמת המכסה וכדומה.

גריל שיפודים

איך מנקים גריל גז?

כדי לשמור על הגריל חשוב להקפיד לנקות אותו בתום השימוש וכשהוא מנותק וקר לחלוטין.

לנקות את הרשתות אחת לכמה חודשים, ולרוקן את מכלי איסוף האפר והנוזלים כדי שלא יעלה גדותיו.

מומלץ שלא להשתמש בחומרי ניקוי חזקים מידי כגון מסירי שומנים כדי לא לפגוע ברשתות וכדי שלא יישאר טעם לוואי שאחר־כך יידבק במזון.

מה טווח המחירים?

טווח המחירים למוצר זה הוא גדול יחסית והבחירה תלויה עד כמה משוכלל ומאובזר הוא.

המכשירים הפשוטים יחסית מתחילים במחיר של כ-1,700 שקלים, הם כוללים שניים או שלושה מבערים, שני מגשים צדדיים וארונית או מדפים תחתונים.

מכשירים מתקדמים יותר יש בטווח של 2,700-2,100 שקלים והם גדולים ורחבים יותר ובעלי כמה דרגות חום ובישול.

כמובן שישנם מכשירים מקצועיים ומורכבים אשר ניתן לרכוש אותם כחלק ממטבח חיצוני שלם, מתאים למי שיש לו מרפסת גדולה במיוחד או חצר גדולה, והם מתחילים בכ-8,000 שקלים ויכולים לעלות גם כמה עשרות אלפים בהתאם לעיצוב האישי.