איך לנקות מעשנת בשר?
הקרניבורים שבינינו כנראה התנסו במנה שיצאה ממעשנה לפחות פעם אחת בחיים, ואלו שטעמו מנה שיצאה מאחת משובחת- כנראה מתגעגעים לטעם.
הארומה הייחודית שנוספת לכל ארוחה מעושנת היא תוצר של בשר איכותי, עבודה מקצועית ומכשיר ברמה גבוהה.
אוכל מעושן כיף להגיש, טעים לאכול, ובדרך כלל- מתסכל מאוד לנקות.
בדרך כלל, אחרי השקעת האנרגיה והזמן בעישון עצמו, לאף אחד לא נותרים כוחות לנקות.
ועם זאת, ניקיון המעשנה הוא חשוב מאין כמוהו- לא רק שהוא משפיע על טעם המנה, לכלוך מצטבר עלול לפגוע באיכות העישון ואף לסתום מעשנות מלוכלכות במיוחד.
אספנו כמה דגשים שיגרמו לכם להגיע מוכנים הרבה יותר לכל ניקוי, לעבוד הרבה פחות ואפילו ליהנות מהחוויה.
האם יש חומרי ניקיון ייעודיים לניקוי מעשנה?
אחרי כל חגיגה נותר בלגן, וחגיגת עישון מייצרת בלגן רציני, לכל הדעות:
שומן שרוף, פחם שמשחיר את הידיים והסביבה שעלול לגרום לסתימה ושאריות מזון שהצטברו בדפנות.
זו הסיבה המרכזית שניקיון המכשיר שלכם אינו רק מומלץ, אלא ממש חיוני לתפקודו התקין והמשך אירוח החברים במרפסת.
כיוון שכל מעשנת בשר בנויה מעט אחרת, לכל אחת יתאימו חומרים שונים, ועדיין, ניתן למנות כמה מרכזיים מתוכם:
שואבי אבק ייעודיים, ספריי ניקוי ייעודי ומשטחים (חד פעמיים ורב פעמיים) שניתן להניח על גבי המגש לאיסוף שאריות המזון.
גם במקרה של מעשנות, לפחות בכל הקשור לניקיון, מניעה היא התרופה הטובה ביותר- ככל שהעישון שלכם יהיה מסודר (באמצעות שימוש במגשים נשלפים לאיסוף שאריות למשל), כך תחכה לכם פחות עבודה בסיום, והלכלוכים יהיו הרבה פחות קשים.
באיזו תדירות כדאי לנקות את המעשנת בשר?
זכרו שלמרות שאולי חשוך בפנים, אך בתוך חלל המעשנה ישנן שאריות שממשיכות להצטבר ולגרום לנזק.
לכן, ככל שתנקו את המכשיר לעיתים קרובות, כך יהיה לכם נעים יותר לעשן את המנות ולעשות שימוש במכשיר בשגרה.
אומנם אין צורך בניקיון על בסיס יומי, אבל גם לא להזניח. כשלכלוך מצטבר הוא הופך קשה יותר ויותר, ובמקרים מסוימים הלכלוך מוציא את המעשנה מכלל שימוש, וחבל.
לכן, התדירות המומלצת היא בסיום כל שימוש ממש כמו סיר פויקה או טאבון.
באילו אמצעי זהירות צריך לנקוט?
ניקיון מכשיר עוצמתי כמו מעשנה דורש ניקוי עוצמתי ודגשי זהירות.
כך למשל, ודאו שמעשנת הבשר שלכם קרה לחלוטין לפני שתתחילו לנקות, ואל תתחילו בלי כפפות:
אם אתם עושים שימוש בחומרים חזקים, הקפידו לשמור על כפות הידיים שלכם (ספריי להמסת שומנים מכיל חומרים אחרים לחלוטין מסבון כלים, ולא כדאי לזלזל בהוראות הבטיחות).
מומלץ לשים גם מסכה לעיניים ולפה, כדי להפחית סיכוי לשאיפת חומרים, ואם בחרתם לשפשף את פנים המכל עם סקוץ’, כדי ללבוש חולצה עם שרוולים ארוכים כדי שלא להישרט.
נקו לאט (ובנחישות), ותודו לעצמכם בפעם הבאה שהמשפחה תקפוץ לברביקיו בשישי.