חזרה

איך מעשנים בשר?

 עישון בשר נעשה במכל סגור, בטמפרטורה נמוכה יחסית לתנור או למנגל, והוא נעשה בתוך העשן העולה משריפת חומר הבערה שהוא שבבי עץ, נסורת וכדומה.

הבשר המעושן סופג את ארומת העישון ובצורה זו מתקבל טעמו העשיר והעמוק, השונה מאוד מטעמו אם היה נצלה על המנגל.

איזה אביזרים צריך לעישון בשר?

כדי לעשן מזון כלשהו נדרשת כמובן מעשנת.

מתקן הדומה מעט למנגל ואשר מכיל בתוכו תא עבור הפלט, הנסורת או שבבי העץ ומעליהם תא אחד או יותר להנחת המזון.

לאחר שבחרתם את המעשנת שלכם, תזדקקו לעוד כמה אביזרים כדי להגיע לעישון המושלם.

תזדקקו לפחם, לפלט או לשבבי עץ גדולים יחסית, שאותם תבחרו בהתאם לסוג המעשנת שברשותכם.

אם יש לכם מכשיר חשמלי למשל תזדקקו לשבבי עץ, בעוד שאם בחרתם מעשנת אוטומטית, נדרשות לה כופתיות דחוסות.

בנוסף, בעישון נתחים או עופות חשובה מאוד טמפרטורת הבשר עצמו ולא רק הטמפרטורה בתוך המכשיר.

לפיכך, תזדקקו גם למדחום מיוחד אשר בודק את טמפרטורת המזון עצמו.

אביזרים נוספים שתוכלו להיעזר בהם יהיו מתקנים שונים להנחת הבשר כגון קרסים לתלייה נתחים או עופות,

מתקן מיוחד לצלעות, מחזיק שיפודים, רשת נוספת לצורך הקמת מפלס נוסף בתוך תא העישון או מזרק מיוחד להחדרת נוזלים לתוך המזון.

תוכלו להיעזר במלקחיים להעברת הנתח החם לצלחת או כדי לשנות את מיקומו, תופסן גריל כדי לשנות את מיקום מדפי המעשנת, מספריים מיוחדות לחיתוך עופות או ירקות וכדומה.

בנוסף, תוכלו לרכוש גם נייר קצבים אשר באמצעותו עוטפים נתחים כמו אסאדו או בריסקט ובכך לשמור על הלחות שלהם במשך זמן העישון הארוך. זוהי חלופה מקצועית לרדיד האלומיניום הפשוט.

איזה סוגי בשר אפשר לעשן?

כמעט כל סוגי הבשרים מתאימים לצלייה בסגנון זה, במיוחד אם אתם חובבי הניחוח המיוחד, עומק הטעמים ועסיסיותו המתקבלת מהצלייה הנמשכת לאורך שעות.

יש לבדוק לפני תחילת התהליך מהו פרק הזמן הנדרש לעישונו של כל נתח בשר, מהי הטמפרטורה הרצויה,

האם יש לשנות אותה במהלך התהליך וחשוב מכך, מה אמורה להיות הטמפרטורה הפנימית של הנתח כאשר הוא מוכן.

עבור כל נתח, ההוראות הללו משתנות וכדי להגיע לטעמים הרצויים חשוב לעקוב אחריהם במדויק.

בנוסף, אם הזמנתם אורחים לארוחת צוהריים, כדאי לוודא את פרק הזמן הנדרש לבישול הנתח שבחרתם, שכן לא תרצו להגיש לשולחן צלחת ריקה או מנה לא עשויה.

בנוסף, ניתן לצלות גם עופות, פרגיות והודו, המבורגרים וקציצות, דגים, ירקות כמנת תוספת או לשילוב בסלט, פיצות במבחר טעמים ואף קינוחים ומשקאות מפתיעים.

איך לתחזק מעשנת בשר?

כל מכשיר חשמלי, ומעשנה כמובן אינה יוצאת דופן, תחזיק מעמד תקופה ארוכה יותר אם תטופל היטב, תתוחזק בעקביות ותנוקה בהתאם להוראות היצרן.

ראשית יש לעיין במפרט ובחוברת ההדרכה כדי לברר אילו הנחיות והוראות נמסרו על־ידי היצרן.

חוברת ההדרכה תסייע הן בזמן הבישול והן לצורך התחזוקה.

בנוסף לזמן שבו המכשיר פועל, חשוב לבדוק מהן ההנחיות לגבי כיבוי המכשיר – מתי ניתן לכבותו לאחר הבישול, האם נדרש זמן קירור, האם יש לנתקו מהחשמל וכדומה.

רצוי ומומלץ לנקות אותה לאחר כל פעולת בישול, אך לוודא שעושים זאת כאשר היא כבויה, מנותקת מהחשמל וקרה לחלוטין.

בנוסף, רצוי לבצע ניקוי יסודי כמה פעמים בשנה.

לפרק את החלקים השונים, לנקות אותם היטב עם כלים מיועדים כמו גם את פנים המכשיר במקומות שאליהם קשה יותר להגיע כאשר כל החלקים במקומם.

שומנים, נוזלים ומיצים שונים המופרשים בעת הבישול מגיעים לתעלת נוזלים מיועדת.

חשוב מאוד לנקות אותה ולוודא לפני כל בישול שהיא אכן פנויה ואין בה סתימות שעלולות להפריע במלאכת הניקוז.

 

  • Kamado Pro Medium כחול מט