חזרה

אביזרים לעישון בשר

כדי ליצור ארומת ריחות נפלאה, להוסיף עומק לטעמים ולגוון את ארוחת הברביקיו המשפחתית, אפשר להפתיע בעישון בשרים.

זוהי דרך נוספת, מצוינת וטעימה להכין מגוון נתחים, תוספות ואפילו שיפודי ירקות ולצורך כך יש להשתמש כמובן במעשנת.

ישנם כמה סוגים של מעשנות אשר נבדלות זו מזו בדרכי ההפעלה שלהן.

יש מעשנות על גז או חשמל ויש מעשנות ידניות.

בכל מכשיר הנמצא בביתכם, או בכל מכשיר אותו תרצו לרכוש, תוכלו להכין מבחר מנות נהדרות.

איזה ציוד נלווה צריך לעישון בשר?

רגע לפני רכישת המעשנה, או רגע לפני שמתחילים לעשן נתחים עסיסיים ונפלאים, חשוב להצטייד בכמה אביזרים חשובים ושימושיים במיוחד.

כדי לשמור על הבטיחות ולהימנע מכוויות ופצעים, מומלץ להצטייד בכפפות שאותן יש לעטות בכל פעם שמכניסים יד למעשנת.

בנוסף, כדאי להצטייד במד טמפרטורה המודד את חום הנתח מבפנים.

זו דרך מצוינת ויחידה לבדוק האם הוא מוכן, וכדי להימנע ממצבים שבהם החלק החיצוני מוכן ואילו הפנימי עדיין נא.

אביזרים נוספים הם מלקחיים ארוכים, מברשת למריחת מרינדה, מברשת עם סיבי התכת לניקוי המעשנת, את לאיסוף השבבים ועוד.

אם תרצו להגן עליה בזמן שאינה בשימוש, כדאי להוסיף לרשימה גם כיסוי גדול ומתאים עבורה.

איך משתמשים במד טמפרטורה לבשר?

לפני תחילת העישון יש לבדוק מהו פרק הזמן המומלץ עבור כל נתח אותו תרצו להכין, וחשוב מכך, מה הטמפרטורה שאמורה להיות במעשנה ולאיזה טמפרטורה הבשר אמור להגיע.

כיוון שבצורת בישול כזו ניתן להכין נתחים עבים וגדולים, וכיוון שמשך העישון ארוך במיוחד, הדרך היחידה לדעת מתי ניתן להוציא את האוכל ולהתיישב לשולחן, היא לבדוק את הטמפרטורה הפנימית שלו.

מד טמפרטורה הוא מכשיר, לעיתים שני אביזרים יחד, שצד אחד שלו הוא חוד ארוך ודק יחסית, ואילו צידו השני מראה את המעלות הנמדדות.

בצורה כזו נועצים את החוד עמוק בתוך הנתח, וממתינים לראות מה הטמפרטורה הנמדדת, אם היא נמוכה ממה שהיא אמורה להיות – ממשיכים בבישול.

ניתן למצוא מד חום אלחוטי עם חיבור לנייד, אשר מתריע כאשר נמדדה הטמפרטורה הרצויה, ללא צורך בבדיקה ידנית.

מה שמים על הבשר לפני עישון?

הטעם האישי משחק כאן תפקיד משמעותי ביותר, וכל אחד ימצא את שילובי הטעמים האהובים עליו במיוחד.

עם זאת נציין כי מומלץ להכין, לתבל, למרוח, להשרות או כל פעולה אחרת, לפני תחילת התהליך.

יש מי שיעדיפו מלח ופלפל בלבד מלי להוסיף תבלין נוסף, ויש מי שיעדיפו דווקא עושר טעמים שמשלב יחד בהרמוניה. הכול הולך.

אפשר למצוא ברחבי הרשת מגוון מתכונים של מרינדות מצוינות, כל אחד בהתאם לסוג הנתחים הנבחרים, ועל־ידי ניסוי וטעייה להגיע לשילוב הטוב ביותר עבורכם.

השרייה ארוכה מידי במרינדה תאפשר ספיגת טעמים ואילו פיזור תבלינים רגע לפני ההכנסה למעשנה יעניק קרום נהדר ומתובל כלפי חוץ.