חזרה

מתכון לסטייק במעשנה

הכנת סטייק במעשנה מביאה עימה טעמים ייחודיים ביותר שאותם לא תצליחו ליצור באף דרך בישול אחרת.

הכנה זו נעשית במעשנה, מכשיר הכולל בתוכו תא שבו מתבשל הבשר בענן של עשן המופק מהבערה של חומרים שונים, כמו שבבי עץ ופחמים.

שיטת בישול זו היא עתיקה למדי, אך היא נמצאת בשימוש גם היום, הודות לטעמים המופלאים שהיא מביאה עימה.

אם אתם רוצים לדעת כיצד להכין סטייק במעשנת, עקבו אחר המתכון הבא.

בראש ובראשונה חשוב לבחור את סוג הבשר הנכון אשר הכנתו במכשיר תהיה המוצלחת ביותר.

ההמלצה היא לבחור באומצה בעלת עצם בעלת איכות גבוהה ביותר. ככל שנתח איכותי יותר, כך הטעם הסופי יהיה טוב יותר.

כדאי לבחור בנתח שאינו עבה מדי, אחרת משך הבישול יהיה ארוך ביותר.

כאשר מדובר בתיבולו אין צורך להשתמש בתיבול עשיר ומורכב, דווקא כדאי לבחור בתיבול פשוט אשר יאפשר הדגשה של טעם הבשר המעושן.

כדאי להתחיל את תהליך הבישול בחום נמוך, כדי לאפשר לאומצה לשבת בתוך תא העישון במשך הזמן הנדרש להכנת הבשר מבלי שהוא יישרף.

רק בסוף התהליך יש להעלות את הטמפרטורה כדי לקבל את אפקט הצריבה של החלק החיצוני.

מה היתרונות בלהכין סטייק על מעשנה?

בשלב זה אתם ודאי שואלים את עצמכם, מדוע לעשן את האומצה, מדוע לא פשוט לצלות אותה על הגריל או במחבת?

לעישון ישנם יתרונות רבים שאותם נמנה בפניכם כעת.

היתרון הראשון והבולט מכולם הוא כמובן הטעם הנוצר כתוצאה מתהליך העישון. מדובר בטעם יוצא דופן שאינו מתגלה אלא באמצעות שיטת הכנה זו

כמו כן, כאשר מכינים אומצה במעשנת מתקבל נתח עסיסי ורך הרבה יותר מאשר בכל שיטה אחרת להכנת נתחים.

יתרון נוסף שאנשים רבים לא יודעים עליו הוא שבעצם מטרתה הראשונית של שיטת הכנה זו הייתה בכלל לאפשר שימור מזון לזמן רב יותר, כך למעשה המזון שאותו אתם מכינים יכול להישמר לזמן רב יותר, גם אם בחרתם לא לאכול את כל המנה.

יתרון אחרון חביב הוא שמלאכת העישון היא עשייה נהדרת למי שאוהב לבשל ולחקור שיטות בישול שונות.

מדובר בצורת הכנה הדורשת לימוד של כלי הבישול והבנה של איך להשתמש ברכיבים השונים, לכן אנשים רבים אפילו נהנים מעשייה זו כתחביב של ממש.

איך יודעים מהי מידת העשייה?

הדרך הטובה ביותר לדעת מהי מידת העשייה אליה הגיע הסטייק שאתם מכינים במעשנת, היא באמצעות מדידת הטמפרטורה שלו.

כדי לבדוק את הטמפרטורה הקיימת מומלץ להשתמש במכשיר הנקרא דוקרן, שאותו ניתן לנעוץ בתוך הסטייק וכך לקבל את מידת החום הנוכחית.

אפשרות נוספת היא כאשר מכינים בשר במעשנת, והטמפרטורות הן נמוכות, ניתן לדעת באופן ודאי את מידת העשייה לפי טמפרטורת חלל העישון עצמו גם כן.